30 Santa Fe, Route 66

Publikováno : 2019-07-11 16:34:49
Kategorie : Amerika

Nebylo to součástí plánu, ale cestou jsme zjistili, že velkou část cesty jedeme po původní trase silnice Route 66. Jen na málo místech je vidět původní silnice. Ale staré více či méně udržované benzínové pumpy, obchůdky a občerstvovny potkáváme. V Tucumcari a v Santa Rose jsou muzea Route 66. V Tucumcari jdeme do dobré mexické restaurace.

Muzeum v Tucumcari je zavřené, stavujeme se v Santa Rose. Silnice Route 66 byla vystavěna v roce 1926. Vedla z Chicaga do Los Angeles. Měřila 3940 km. Propojila západ s východem.

Santa Fe nám mnozí doporučovali. Je to hezké město, je tam dost kultury, ale na můj vkus i hodně turistů. Ve městě je nespočet domů odoba. Evidentně se tak staví i nově pro turisty. Oběd jsme měli v trucku. Slušné taco.

Na kopci nad městem jsou muzea. Byli jsme v indiánském. Bylo hezké, ale to v Tulse se mi líbilo víc.

Je tu jedinečné Museum of International Folk Art, kde jsou vystaveny předměty, převážně figurky z různých koutů světa. Je to zábavné, připomnělo mi to  Visionary Museum v Baltimoru.

Na západě v národních parcích mají operátoři špatný signál. Nejlíp je na tom Verizon. Chceme k němu na měsíc přejít od našeho operátora Cricket. Verizon má nejlepší pokrytí, ale taky je nejdražší. U přepážky jsou dvě prodavačky. Pracovně jsem si je pojmenoval blbky ze Santa Fe. Už když jsem je spatřil, řekl jsem si, že to bude průšvih. Připomínali mi jednu českou odbarvenou herečku, která používá výhradně biokosmetiku. O telefonech toho věděli míň než já, který si dotekový telefon pořídil před pár měsíci. Naše telefony ve Verizonu fungovat nebudou. Tarif, který jsme si domluvili v D.C., neexistuje. Po 20 minutách znechuceně odcházíme. Jedna z prodavaček za námi volá, že ten tarif skutečně mají. Už ho objevila. Nocujeme na kraji Santa Fe v odobě. Tentokrát nově postavené.

Ráno jedem na jinou pobočku Verizonu. Tarif existuje, ale naše telefony nejsou kompatibilní. Necháváme se přesvědčit na T-Mobile. Muž na pobočce s námi prochází plán cesty a říká, že pokrytí bychom měli mít. Dáváme 90 dolarů za jeden tarif na jeden telefon. Máme neomezené volání včetně volání do zahraničí a neomezená data.

Kdyby se vám neobjevil klip, můžete kliknout na odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=7lzpDwaxGk4